Menu

Verbinding

Verbinding

We mogen weer!

Schrijven, wel te verstaan. Over kenmerkend, opmerkelijk Sneekweek.

Tijdens de officiële opening van de Sneekweek werd hét thema ons gegeven: VERBINDING; hoppakee - of harré - zonder twijfel.

't Was nog nergens te lezen geweest, dat VERBINDING het thema van deze Sneekweek is. Maar in de Martinikerk werd het gezegd. En toen ter afronding van de opening van de Sneekweek Panschipper Karst Doevendans bekend werd gemaakt, was de bevestiging daar.

VERBINDING is niet alleen het thema van deze 87ste Sneekweek, het is ook hét credo van Karst Doevendans. En met dat woord voel ik mij verbonden. Daarom óók ter ere van Panschipper Karst Doevendans, schrijf ik deze Sneekweek over Sneekweek-verbinding.

Karst doelt vooral op de verbinding van de stad Sneek met het wedstrijdzeilen op het Sneekermeer. Maar wij trekken het breder! Sneekweek-deelnemers meld jullie fantastische Sneekweek-verbinding bij het media-team in de mediatent, dan schrijf ik misschien jouw, jullie geweldig leuke, bijzondere, nieuwsgierige, gékke verbinding voor iedereen. Denk aan de verbinding tussen Sneek en de zeilerij op het Sneekermeer, de verbinding tussen klassen zeilboten, de verbinding tussen zeilgeneraties, de verbinding tussen subculturen in de zeilerij, de menselijke verbinding als Sneekweek-effect, een 'houtje-touwtje'-verbinding en andere Sneekweek-leuke-malle-verrassende verbindingen.

Geniet met elkaar van deze mooie 87ste editie Sneekweek!


Annechina sneekweek 87

Verbinding?

Annechina de Jong is elke dag tijdens de Sneekweek op zoek naar leuke en bijzondere verhalen. Ze zeilt zelf mee in de Laser, wat tegenwoordig een ILCA wordt genoemd. Van saaie kleuren houdt ze niet. Dus als je een fleurige ILCA-zeilster ziet, vergeet dan vooral niet even te zwaaien. Wie weet zoekt ze jou op voor een leuk verhaal dat zorgt voor verbinding.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top