Menu

207e Hardzeildag bezorgt veel winnaars

207e Hardzeildag bezorgt veel winnaars

Persbericht

Sneek – Vandaag konden alle klassen zonder problemen starten op de 207e Hardzeildag. "We zijn vandaag begonnen met de klassen weg te starten op de kortere baan, dit keer een uur eerder, met om 9 uur de eerste start," vertelt wedstrijdleider Johan Schurer. "We zijn streng geweest vandaag. Alle starts zijn direct met de U-vlag gestart. Dat houdt in dat je binnen 1 minuut voor de start niet meer over de startlijn mag, anders ben je direct gediskwalificeerd voor de race. Zo hebben wij de snelheid in de startprocedure gehouden. Dat was nodig omdat de SKS later op de dag gebruikmaakte van het meer. Je wilt niet dat ze vertraging oplopen en dan met de planning van de SKS in de war raken," vervolgt Johan. De KWS heeft ruim op tijd het Sneekermeer vrijgemaakt voor een tijdige start van het Skûtsjesilen.


Sneekweek winnaars

In veel klassen zijn de hoofdprijswinnaars al bekend. In de Schakel schrijven Kim Abma en Fenna Donker alleen nog 1-tjes achter hun naam, wat uitzonderlijk knap is voor het Sneker duo. Of ze een perfecte score kunnen voltooien, zullen we zien op de slotdag.

Ook verzekerd van het blauwe bord zijn Bart Desaunois in de 2.4mR-klasse en Pieter Bleeker in de 12-voetsjolklasse. Matthijs Vissia en Bas Neijenhuis moesten nog strijden om de winst, maar door een protest met een andere Flits ontving Jildou van Grinsven een DSQ van de jury voor race 5, waardoor Matthijs en Bas vandaag al de hoofdprijs binnen hebben.

Pampus-veteranen Jeroen de Groot en Bram Pasma zijn ook verzekerd van de winst, evenals 30m2-zeilers Dirk de Vries, Hermes Bron en Eveline Simon. In veel klassen is het echter nog spannend. In de Solo gaat de strijd tussen Paul Dijkstra en Gijs Faber, die met drie overwinningen er gunstiger voor staat. In de Olympiajol wordt het spannend tussen Jan ten Hoeve en Wessel Kuik, met slechts 3 punten verschil. De zeilers kunnen morgen nog een mooie dag tegemoet zien.


Starteiland Panschipper Doevendans geëerd

Karst Doevendans ging vandaag met zijn familie aan boord van het startschip om het traditionele rondje om het eiland te maken. Er was veel getoeter en gejuich voor de tevens aftredende voorzitter van de KWS als eerbetoon en bedankje voor zijn inzet. Het Starteiland feestte nog even door met DJ’s en feestmuziek, met enkele duizenden bezoekers. Het perfecte einde van een vroeg begonnen dag.

Sneekweek wordt mogelijk gemaakt door

Hoofdsponsor
Rabobank logo hsponsor kws sneekweek

Voor verdere informatie

Bovenstaande foto's kunnen rechtenvrij gebruikt worden met vemelding van de fotograaf. Tijdens de Sneekweek is er aan de westkant van het Starteiland, naast het wedstrijdcentrum een perscentrum ingericht. Hier kunt u terecht voor informatie, dag-verslagen (met beeld) of een bezoek aan het wedstrijdveld op het water. Contactpersoon hier is Robbert Evers, telefoon: 06 – 53 63 37 05 of mail via: sneekweekzeilen@sneekweek.nl


Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top