Menu

Mooie tweede dag van de Sneekweek

Mooie tweede dag van de Sneekweek

Persbericht

Sneek- De Sneekweek kende een prachtige tweede dag. Gister was de verwachting van wedstrijdleider Johan Schurer dat het een moeilijke dag zou worden, maar uiteindelijk viel het mee.

Pampus klasse tijdens de 87e Sneekweek - Foto: Eize Hoekstra


‘We hadden een prachtige wind vanuit het noordwesten en nagenoeg alle klassen hebben kunnen starten.’ Later op de dag draaide de wind wel meer richting het westen. Daarom besloot Schurer om de wedstrijd voor de Pampus-en Regenboogklasse uit te stellen. ‘Dat is voor hun even vervelend, omdat ze moeten wachten, maar uiteindelijk kunnen zij dan ook een mooie race varen. Anders hebben ze een bezeilde baan en dat is niet leuk.

Holland tegen Friesland wedstrijden tijdens de 87e Sneekweek - Foto: Eize Hoekstra

Holland neemt revanche

De mooie strijd tussen Holland en Friesland kent weer een nieuw hoofdstuk. Op het Sneekermeer namen de fanatieke ploegen het weer tegen elkaar op. De mindgames begonnen al tijdens de opening van de Sneekweek in de Martinikerk. Aanvoerders Jilco Andringa en Frans Sluyters deelden daar wat sneertjes naar elkaar uit. Op het Sneekermeer werd het weer een prachtig gevecht waarin team Nederland uiteindelijk aan het langste eind trok met een 3-2 overwinning. Op de Kaag won Friesland met 3-0 en met de winst van Holland vandaag werd er revanche genomen.

Sneekweek wordt mogelijk gemaakt door

Hoofdsponsor
Rabobank logo hsponsor kws sneekweek

Voor verdere informatie

Bovenstaande foto's kunnen rechtenvrij gebruikt worden met vemelding van de fotograaf. Tijdens de Sneekweek is er aan de westkant van het Starteiland, naast het wedstrijdcentrum een perscentrum ingericht. Hier kunt u terecht voor informatie, dag-verslagen (met beeld) of een bezoek aan het wedstrijdveld op het water. Contactpersoon hier is Robbert Evers, telefoon: 06 – 53 63 37 05 of mail via: sneekweekzeilen@sneekweek.nl


Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top