Menu

Verbinding - Sneek - De Meer

Verbinding - Sneek - De Meer

Nee, dit is geen taalfout. Echte Snekers noemen het Sneekermeer, De Meer.

Karst Doevendans wil de afstand tussen de stad en De Meer verkleinen. Poiesz-boot, eigen boot, Sneekermeerbus, taxi, auto; je komt er wel. De locaties komen echt niet naast elkaar te liggen.

Sneekermeer-deelnemers én -bezoekers pak de fiets! Neem de Griene Dyk, slinger langs het prachtige natuurlandschap. Wie stevig doortrapt op 'n oud barrel fietst de afstand zelfs in 15 minuten. Goed voor ieders dagelijkse portie beweging óf om het lijf wakker te trappen voor de wedstrijd. .... uptempo muziekje erbij .... Met als beloning een VIP-standplaats voor je fiets, het dichtst bij de pont.

Andersom, er zijn KWS'ers die vanaf het starteiland dagelijks de benen nemen; even de andere kant op, hardlopen!

De familie Blom uit Ouderkerk aan de Amstel is zondagochtend op de fiets gekomen voor een dagje Sneekweek-zeilerij. Ja, vanuit Sneek ....


Op de pont raakt Bastiaan Blom, tweede van links, spontaan enthousiast. Hij voer Sneekweken. Maar misschien wil hij volgend jaar wel weer 'ns! ILCA 7? En de kinderen? Goed idee Bastiaan! Jouw kinderen bezorgen we een fijn virus.


Annechina sneekweek 87

Verbinding?

Annechina de Jong is elke dag tijdens de Sneekweek op zoek naar leuke en bijzondere verhalen. Ze zeilt zelf mee in de Laser, wat tegenwoordig een ILCA wordt genoemd. Van saaie kleuren houdt ze niet. Dus als je een fleurige ILCA-zeilster ziet, vergeet dan vooral niet even te zwaaien. Wie weet zoekt ze jou op voor een leuk verhaal dat zorgt voor verbinding.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top