Menu

Vrijwilligers van de dag Nelie Jasper en Ester Otte

Vrijwilligers van de dag Nelie Jasper en Ester Otte

Maandag

Voor de zeilers met veel overwinningen zijn dit bekende gezichten. Deze dames zorgen er altijd voor dat de dagprijswinnaars hun welverdiende eer krijgen. Nelie Jasper en Ester Otte zitten samen in de commissie van de prijsuitreikingen bij de KWS en hebben daardoor altijd te maken met blije zeilers. Waar zij altijd anderen in het zonnetje zetten, worden zij dat nu als vrijwilligers van de dag.

Ze hebben als bijnaam de ‘prijzenmeisjes’ en de goedgebekte dames deden bij de Roerkoning hun verhaal. Ze hebben naar eigen zeggen het leukste vrijwilligerswerk. Elke dag mogen zij de dagprijsuitreiking organiseren. ‘De dagprijzen worden bedacht door de KWS en de sponsoren, maar wij mogen daar wel onze eigen draai aan geven. We proberen ervoor te zorgen dat de prijzen mooi zijn gevarieerd over de hele week. Als er een prijs van de sponsor wordt uitgereikt, dan mogen wij daar een mooi item van de KWS aan toevoegen,’ vertelt Nelie met trots. Ze mogen zelf de uitreiking inrichten en dit proberen ze dan ook zo leuk mogelijk te doen. “De uitreiking van de dagprijzen was eerst op het grote podium, daar was meer publiek en waren er ook mensen die niets met het zeilen te maken hebben. We merkten toen dat de opkomst minder groot was.” Nu is de uitreiking bij de Roerkoning en dit was volgens Ester een goede zet. “We hebben daar ons eigen podium laten neerzetten en nu merken we dat er veel meer winnaars komen om hun prijs op te halen.”


Ze hebben elkaar leren kennen doordat hun kinderen via het zeilen bevriend raakten. Al zes jaar werken de prijzenmeisjes samen en vanaf het begin was het een goed team. Waar Nelie meer een doener is, zorgt Ester voor de goede organisatie. “We hoeven vaak niet eens te communiceren, want we weten precies wat er moet gebeuren en dat is heel fijn.”

Nelie heeft zelf geen achtergrond in het zeilen. Haar man zeilt en zo kwam ze bij de KWS terecht. “Onze kinderen begonnen met zeilen in de Flits en toen heb ik mij aangesloten bij de walcommissie van de Flitsclub. Via Jacqueline Poiesz ben ik in de commissie van de prijsuitreikingen gekomen.” Ester zou deze week met haar vader in de Pampus zeilen, maar helaas kon dit niet doorgaan. Ze heeft een nekhernia en daardoor kan ze niet meedoen. Het geeft haar wel meer tijd om met het vrijwilligerswerk bezig te zijn, want Ester doet nog veel meer naast de dagprijsuitreikingen. “Ik ben secretaris in de feestcommissie. Met het team denk ik na over welke band komt optreden op het slotfeest. We zijn bezig met de aankleding van de tent en hoe we de uitreiking van de hoofdprijzen op een leuke manier kunnen doen.” Kortom, Ester is altijd bezig met feestelijke activiteiten.

Tekst: Haile Flapper

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top